Personal Coaching, een Jungiaanse benadering.

 "What hit me" !?

What hit me?
Het is je vast wel eens overkomen, dat je je afvroeg hoe je in die benarde situatie terecht bent gekomen. Je hebt je familie, vrienden gevraagd, je partner, je sociaal netwerk geraadpleegd en toch stond je er bij te kijken alsof het niet jezelf maar een ander overkwam.

Overeind krabbelen, opnieuw beginnen, op het gevaar af weer in de zelfde valkuil te stappen is vaak het verhaal, totdat de bom echt barst. Energetische problemen, burnout, psychische problemen enz. zijn het gevolg. Voorbeelden vinden we dagelijks en overal. En steeds vraag je je weer af, “what hit me” ?!


Worden wie je altijd al was.
De boom als metafoor is er een mooi voorbeeld van. In de kern was het reeds een boom en de boom groeit met steeds een groeiring om de kern. De schors is zijn bescherming en contact met de buitenwefreld. De mens vergeet wel eens wie hij werkelijk is en moet dan eerst terug naar zijn kern om bewust te worden van wie hij altijd al was.

Individuatie noemen ze dat.

 


Wat is echt?.
Het antwoord ligt verscholen in de eigen werkelijkheid die mensen ontwikkelen. Ieder mens reageert vanuit die werkelijkheid. Maar is die werkelijkheid nog echt? Zijn we onderweg niet de draad kwijtgeraakt? we denken dat andere mensen dezelfde werkelijkheid hebben en zien wat wij zien en we proberen aansluiting te vinden bij die ander. Maar zelfs in het zelfde gezin zijn de gezinsleden verschillend. Door allerlei -pijnlijke-gebeurtenissen in je leven kan je werkelijkheid verschuiven. Door verdringing, vermijding, kan dissocatie ontstaan. Deze vaak pijnlijke gebeurtenissen worden door je beschermingsmechanisme geheel buiten je bewustzijn geplaatst.En zo groeit je beeld van de werkelijkheid die niet meer aansluit bij de gebeurtenissen in je leven. Het is nodig je bewust te maken van je eigen werkelijkheid om verder te kunnen groeien en het geluk te vinden dat is weggelegd voor je, want ieder mens is waardevol en onder een eigen uniek gesternte geboren.


Quote: Het antwoord ligt altijd in jezelf !


Quote:
Beren op de weg? Meestal komen ze 1 voor 1 !


     

Een Jungiaans coach kan helpen.
Als Jungiaans analytisch coach sluit ik me bij je aan door te werken met jouw unieke zielsprocessen. Als Jungiaans coach ben ik geen buitenstaander die met protocollen werkt, maar ik treed je als mens tegemoet en loop naast je op jouw pad.
   

Maak een afspraak.
Maak een afspraak om je bewust te maken waar je in je dagelijkse rush mee bezig bent en check of de beelden nog aansluiten bij je werkelijkheid.
Maak een afspraak via het contactformulier en ontvang na de intake een analyse die je een indruk geeft van waar je -onbewust- mee bezig bent.

JOHN SLUIMAN TRANSPERSOONLIJKE COUNSELING 'praktijk voor psychosociale begeledin