Wandelcoaching

Waaron wandelcoaching?                                                                                      

JOHN SLUIMAN TRANSPERSOONLIJKE COUNSELING

Waarom wandelcoaching?

Wandelcoaching is een prettige, ontspannen en luchtige manier om bewustwording te stimuleren, om tot inzicht te komen en met vragen aan de slag te gaan. Tijdens een wandeling kom je letterlijk in beweging. Het biedt ruimte voor stilte en je eigen gedachten. Je kunt nieuwe wegen inslaan en je blik verruimen.
Een natuurlijke omgeving heeft een positieve werking op mensen: het werkt rustgevend (minder stress, betere concentratie), stimuleert creativiteit (balans tussen de linker- en rechterhersenhelft), brengt mensen in beweging en dichter bij zichzelf, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Nieuwe ideeën en inzichten worden als vanzelf geboren.
Wandelcoaching is op veel manieren inzetbaar, zowel voor individuele personen als voor organisaties, als geheel of als onderdeel van een coachingstraject, trainingsdag, teamdag of vergadering.

 • Voordelen:
  Er is letterlijk meer ruimte.
  Stiltes mogen er zijn en voelen niet ongemakkelijk. Het geeft de mogelijkheid om nog even stil te staan bij je eigen gedachten.
  Doordat je naast elkaar loopt hoef je elkaar niet steeds aan te kijken. Dat voelt vaak prettiger en praat makkelijker.
  Het wandelen brengt ook de gedachten in beweging. Er ontstaan als bijna vanzelf nieuwe ideeën en inzichten.
  De omgeving, maar ook het weer en de seizoenen kunnen gebruikt worden als spiegel, symbool of metafoor.
  Buiten zijn geeft energie, maakt dingen los en b
  evordert de fysieke conditie

Burn-out.

De boom leeft van de energie die de zon hem schenkt en voedt zich in de aarde.
Als de zonne-energie minder wordt en verdwijnt trekt de boom zich terug in zijn kern. In de winter verliest een boom daarom zijn blad en de sapstroom trekt zich terug tot in de wortels van de boom. Zou de boom dat niet doen, dan zou hij bevriezen en dood gaan door gebrek aan energie. De kern van de boom blijft in leven,Zo is het ook met de mens. Een burn-out is de bescherming voor het menselijk overleven. In de wil om te overleven trekt de energie in de mens zich terug tot in zijn kern om te voorkomen dat de mens zichzelf laat bevriezen en laat doodgaan. Zo ontstaat het gevoel van een burn-out. Dus eigenlijk een prachtig voorbeeld van de werking van de menselijke natuur en de onbewuste drang tot voortbestaan.

Doe als de boom en verbruik je energie niet mateloos, want een burn-out is het resultaat.
JOHN SLUIMAN TRANSPERSOONLIJKE COUNSELING 'praktijk voor psychosociale begeledin