JOHN SLUIMAN TRANSPERSOONLIJKE COUNSELING
       'Praktijk voor Psychosociale Begeleiding'

Transpersoonlijke counseling.
We zijn  allemaal op zoek. Op zoek naar zingeving. Op zoek naar het waarom, waarom ben ik hier op aarde, wat is het nut, wie is God, welke Weg moet ik volgen, is er leven na de dood, waarom doe ik dingen die ik doe, is er zoiets als een rode draad? Dit zijn de vragen die de mens zich stelt die zich bewust is van zich zelf en die meer wl weten over zijn of haar plaats in de wereld en die zich wil ontwikkelen naar een hoger doel, het doel van het 'Dasein'. Met deze mens ga ik graag, ook letterlijk, op pad om kennis en ervaringen te delen, op pad om de rode draad te vinden waar we allemaal naar op zoek zijn in het leven.

Op de vervolgpagina's van deze site zijn mijn aandachtsgebieden naar onderwerp gerangschikt.
(U kunt ook op de oranje titels hieronder klikken om direct naar de vervolgpagina te gaan.)

Levensloopbegeleiding
In mijn levensloopbegeleidingsmethodiek ben ik geïnspireerd door het werk van o.a. Sigmund Freud, Stanislaf Grof, Carl Gustaf Jung en Roberto Assagioli. Deze methode maakt onze rol als mens in de objectieve 'buiten'wereld en subjectieve 'binnen' wereld herkenbaar en beoogt het ontwikkelen van een Zelf en het construeren van een identiteit. Lees er meer over op de vervolgpagina.

Heeft ten doel de mens op persoonlijke kruispunten in het leven te begeleiden in de volgende stap naar zijn/haar ontwikkeling die van grote invloed kan zijn op het verloop van zijn/haar leven en carrière.
Lees er meer over op de vervolgpagina.
Is een waardevol instrument om in de natuur tot inzichten en bewustwording te komen. Een ontspannen alternatief voor het tafeltje, tegenover elkaar te zitten, en de divan van Freud, om van gedachten te wisselen. Lees meer over de 1-op-1 wandeltochten of groepswandelingen in de natuur op de vervolgpagina.
Genoeg reden dus om eens op uw gemak door de pagina's te bladeren en u op ideeën te laten brengen. Voor een afspraak kunt u het contactformulier op de site gebruiken. Uiteraard kunt u ook uw vragen per mail aan mij zenden.


JOHN SLUIMAN transpersoonlijke counseling
  'Praktijk voor pyschosociale begeleiding'

                                                                                       
Nieuws
Over Gewicht, wandel mee met WCG Wandelcoaching Gelderland. Meld je aan ! Een mooi initiatief van Zorgcafe Looppunt, waar WCG Wandelcoaching Gelderland graag in participeert. Meld je aan !

Careercounseling Mark Savickas, PhD, is professor and chair in the behavioral sciences department at the Northeastern Ohio Universities College of Medicine and adjunct professor of counselor education at Kent State University. His 70 articles, 23 book chapters, and 500 presentations to professional groups have dealt with vocational behavior and career counseling. He is a member of the board of directors for the International Association for Educational and Vocational Guidance.

Coaching zorgt voor toename werkplezier en afname ziekteverzuim di 22 april 2014 Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling wordt gezien als het belangrijkste kenmerk van een goede en gezonde organisatie, zo blijkt uit een onderzoek van Gingermood Coachmatchers.

JOHN SLUIMAN TRANSPERSOONLIJKE COUNSELING 'praktijk voor psychosociale begeledin